Презентация по теме "Адыгская кухня"

  • Презентации учебные
  • ppt
  • 27.01.2017
Публикация на сайте для учителей

Публикация педагогических разработок

Бесплатное участие. Свидетельство автора сразу.
Мгновенные 10 документов в портфолио.

Из давно кабардинцы прославлялись гостеприимством. Они готовили очень много разных кабардинских блюд. Здесь на слайдах описываются рецепты адыгских сладостей: хворост, шарики из теста обжаренные в растительном масле, халву. Они подавались на стол когда у кабардинцев была свадьба или рождение ребенка, первые шаги ребенка и других мероприятий. Очень простые блюда. Учитесь готовить.
Иконка файла материала Этнокухня.ppt
Джэдык1эрыпщ Щоджэн Алинэ
Хворост Джэдык1эрыпщ Яйцо­5 шт Соль – щепотку Сода – кончик  ножа Сахар­ 2 ложки Мука – 4 ст
Халъхьэхэр Джэдык1ищ Шыгъу т1эк1у Фошыгъу лошкит1 Хьэжыгъэ содэ
Тхьэвыр  бгъэджэрэзыурэ  дагъэм хэлъу  богъажьэ.
Зэк1эрыс • Аркъэ зы лошк1э, фошыгъу лошк1ит1, шыгъу, содэ  т1эк1у хэлъу джэдык1ищ­пл1ы яудэ. Хьэжыгъэр  тепщэч куум ирак1утэ, и кум кумб ц1ык1у хуащ1. Абы  джэдык1э зэхэудар ирак1эри, хупц1ынэр япщ. Тхьэвыр  1ыхьи­3­4­урэ ягуэш. К1ыхьу запаупщ1 и бгъуит1ыр  сантиметр ныкъуэ­ныкъуэурэ мэхъу. Дагъэ къэплъа  уэру зэрыт шыуанк1э ягъажьэ. Т1эк1у плъыжьыфэ  зэрыхъуу чынчылк1э къыхахри, тепщэч,  1эгу1эщ1ышхуэм зэхуэдэу тралъхьэ, фошыгъу хэлъу  фоупс трак1э, хуэсакъыу зэ1ащ1эурэ, 1э псыфк1э  узыхуей теплъэм хуэдэ бощ1 и 1увагъри­узэрыф1эф1у.  Упщ1ы1уа нэужь 1ыхьэ­1ыхьэу яупщ1атэ. •
Хьэлыуэ Халва
Тхъугъэвэжар шыуаным е к1эструлым  иралъхьэри  ягъэтк1у.  Къэкъуэлъэн щ1идза нэужь, зэпымыууэ бэлагък1э  зэ1ащ1эурэ,  абы ху хьэжыгъэ хак1утэ ик1и дакъикъэ 10­15­к1э  ягъажьэ.  Маф1эм къызэрытрахыжу, зэ1ащ1эурэ,  фошыгъупс хуэму хак1э, ф1ыуэ псори  зэлъагъэ1эсыху.  Аргуэру маф1э мыгуащ1эм трагъэувэри,  зэ1ащ1эурэ дакъикъэ зыбжанэк1э ягъажьэ.  Хьэзыр зэрыхъуу тепшэчышхуэ 1эщ1эщым ираубэ  е пхъуэбгъум трауп1э, сантиметри 4­5 нэхъ  имы1увагъуу.  Упщ1ы1уа нэужь, хьэлыуэр зэпэпл1имэу  зэпаупщ1. Нэхъ иными хъунущ (4*4)