Задания для проведения школьного этапа олимпиады по английскому языку, 5 класс
Оценка 4.9

Задания для проведения школьного этапа олимпиады по английскому языку, 5 класс

Оценка 4.9
docx
23.11.2021
Задания для проведения школьного этапа олимпиады по английскому языку, 5 класс
5 класс олимпиада английский язык.docx

5 класс олимпиада по английскому языку

( школьный тур)

 

I. Reading.

Dear Dave,

Well, this is my first time in New Zealand, but I sure hope it won’t be the last.

Laura and I are staying at Waitemata Harbour, which is relatively busy – though Auckland only has just over one million people. But the beach is one way and the farms are the other way and both are glorious and there’s nobody there! And as the picture on this card shows, for someone who likes sailing, like you do, this city is a paradise. They call it the city of sails.

Maybe one day you and I will visit Auckland together and you can take me sailing. I’d like to do that…

Talk to you when I get back.

Love, Helen.

True or false?

1. Helen has been to New Zealand before.

2. Helen is visiting New Zealand alone.

3. Helen has visited the beach and the farms.

4. There are more people where Helen is staying than on the beach or at the farms.

5. Dave likes sailing.

6. Helen wants to go back to Auckland one day with Dave.

 

II  Grammar and Vocabulary.

 

BEARS

There are many different kinds of bears and they live in all parts (0) of the world. They can be black, brown (1)__________white. They (2)_____________ on four legs. Sometimes they stand up on two legs. Bears have big teeth and strong legs. They (3)____________ climb trees and run fast. Their eyes are not very good, (4)___________their noses are. They smell things far away. They use their noses (5)____________ find food.

The brown bears (6)____________ live in the forest eat plants, fruit and other animals. They also love eating fish (7)___________ rivers. They stand on rocks in the river and (8) ____________ the fish when they come near.

White bears, which are called “polar bears”, live on ice and snow. They eat fish and other animals that live (9)___________ the sea.

Bears are beautiful, but they’re the world’s (10)____________ dangerous animals.

 

 

 

Example

 

 

 

0

 

 

on

 

 

at

 

 

of

 

1

 

or

if

then

 

2

 

walked

walk

walking

 

3

 

can

could

shall

 

4

 

because

but

and

 

5

 

by

for

to

 

6

 

that

they

this

 

7

 

from

off

between

 

8

 

catch

caught

catches

 

9

 

in

over

into

 

10

some

much

most

 


III Choose the right answer to finish sentences:

 

1.      Great Britain is situated  in …

a)   the north of Europe

b)   the east of Europe

c)   the South of Europe

2.      … is the head of the state.

a)    Queen Elizabeth I

b)    Prince Charles

c)    Queen Elizabeth II

3.      The UK consists of …

a)    4 parts

b)    2 parts

c)    3 parts

1.      The residence of the English Queen is …

a)    The Tower

b)    Edinburgh Castle

c)    Buckingham Palace

5.      What holiday do English people play tricks on each other?

a)    New Year

b)    April Fool’s Day

c)    Christmas

6.      The symbol of England is …

a)    a daffodil

b)    a rose

c)    a tulip

7.      A famous British University is …

a)    Iton

b)    Harward

c)    Oxford

8.      The famous rock group “The Beatles” were from …

a)    Glasgow

b)    Liverpool

c)    Gilford

9.      The Christmas tree, the present of Norway, is placed …

a)    in front of Buckingham Palace

b)    in Trafalgar Square

c)    in front of Snt James Palace

10.  On the newest tourist attractions in London is …

a)    The Sherlock Holmes Museum

b)    The London Eye

c)    The Tower

 

Use of English.

Choose the correct answer:

1.She is … university teacher.

A) a B) an C) one

2. I like … small animals.

A) the B) – (nothing) C) a

3. Is this coat…?

A) yours B) your C) the yours

4. Is Diana…?

A) a your friend B) the your friend C) your friend

5. Who are … people over there?

A) that B) the C) a

6. …. is your telephone number?

A) Which B) What C) How

7. Could I have … drink?

A) other B) – (nothing) C) another

8. This is …winter for 20 years.

A) the more bad B) worse C) the worst

9. She is taller…me.

A) than B) as C) that

10. Her eyes … very light blue.

A) are B) have C) has

11. … help me?

A) Can you to B) Do you can C) Can you

12. You …worry about it.

A) not must B) don’t must C) must not

13. It …again. It … all the time here in the winter

A) rains, rains B) is raining, is raining C) is raining , rains

14. I...she … you.

A) think, likes B) am thinking, likes C) think, is liking

15. Who … the window?

A) opened B) did open C) did opened

16. Why … ?

A) those men are laughing B) are laughing those men C) are those men laughing

17. What …?

A) does she want B) does she wants C) she want

18. I didn’t …he was at home.

A) thinking B) thought C) think

19. …a hole in my sock.

A) There is B) Is C) There are

20. We are going …the opera tomorrow night.

A) at B) with C) to

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

5 класс олимпиада по английскому языку

( школьный тур)

 

Бланк ответов (Answer Sheet)

 

                      Ф.И.

Класс______________________________

Задание 1 .Reading

1

2

3

4

5

6

 

 

Задание 2. Grammar and Vocabulary

 

1

2

3

4

5

 

 

 

 

 

6

7

8

9

10

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Задание 3. Choose the right variants to complete sentences 

1

 

6

 

2

 

7

 

3

 

8

 

4

 

9

 

5

 

10

 

 

Задание 4 Use of English

1                           6                              11                            16

2                           7                              12                            17

3                           8                              13                            18

4                           9                              14                            19

5                          10                             15                            20

5 класс олимпиада по английскому языку

( школьный тур)

КЛЮЧИ 5 класс

Задание 1 .Reading(6 points)

1 F

2 F

3 T

4 T

5 T

6 T

Задание 2 Grammar and Vocabulary (10 points)

1. or

2. walk

3. can

4. but

5. to

6. that

7. from

8. catch

9. in

10. most

 

Задание 3 Choose the right variants to complete sentences: (10points)

1. a                 6. b

2. c                 7. c

3. a                 8. b

4. c                 9. b

5. b                 10. b

 

Задание 4.Use of English (20 points)

1 A

2 B

3 A

4 C

5 B

6 B

7 C

8 C

9 A

10 A

11 C

12 C

13 C

14 A

15 A

16 C

17 A

18 C

19 A

20 C

 


 

I. Reading. Dear Dave, Well, this is my first time in

I. Reading. Dear Dave, Well, this is my first time in

III Choose the right answer to finish sentences: 1

III Choose the right answer to finish sentences: 1

The famous rock group “The Beatles” were from … a)

The famous rock group “The Beatles” were from … a)

A) not must B) don’t must C) must not 13

A) not must B) don’t must C) must not 13

Бланк ответов (Answer Sheet)

Бланк ответов (Answer Sheet)

КЛЮЧИ 5 класс Задание 1 .Reading(6 points) 1

КЛЮЧИ 5 класс Задание 1 .Reading(6 points) 1

C 13 C 14 A 15 A 16 C 17

C 13 C 14 A 15 A 16 C 17
Скачать файл