Контрольная работа по теме "Мясо и мясные изделия" для специальности 19.02.10 "Технология продукции общественного питания"
Оценка 4.9

Контрольная работа по теме "Мясо и мясные изделия" для специальности 19.02.10 "Технология продукции общественного питания"

Оценка 4.9
Контроль знаний
docx
английский язык
9 кл—11 кл +1
29.01.2020
Контрольная работа по теме "Мясо и мясные изделия" для специальности  19.02.10 "Технология продукции общественного питания"
Контрольная работа проверяет знания студентов после изучения раздела "Продукты"
мясо.docx

MEAT — мясо. Мясные продукты.
баранина — lamb (лэмб)   бекон — bacon говядина — beef)  индейка — turkey колбаса — sausage (сосидж)колбасная нарезка — sausage cutting (
курятина — chicken (чикен)  ребрышки — ribs () салями — salami
свинина — pork (по:к)  сосиска — sausage  бифштекс — steak (стейк)
телятина — veal (ви:л)  фарш — minced meat цыпленок — chicken (чикен)
Переведите текст

In 1066, the Normans and Bretons, led by William the Conqueror, moved from the coast of present-day France and conquered England. This historic moment was the beginning of the penetration of hundreds of French words into the English language. For the next three hundred years, French was the language of the English Royal court. Sophisticated cuisine has always been a privilege of the nobility in any country. England of the middle ages was no exception. The use of native English words was bad form in the kitchen of aristocrats, and knowledge of kitchen terminology in French gave more advantages to cooks (respect for the owners, promotion, etc.). Hence the wide variety of words that are used to name types of meat in modern English. For example, beef-beef comes from the French boeuf, which means "bull" and "beef". Pork from the same story: pork from the French porc (pig and roarI

2/ Ответьте на вопросы:

  1. How often do you eat meat?
  2. How often do you eat at restaurants?
  3. What meat do you hate?
  4. What’s your favorite meat dish flavor?
  5. What’s the strangest thing you’ve ever eaten?
  6. Are you allergic tomeat food?

3.Переведите на английский язык:

1. Мясные продукты и животные субпродукты также зависят от глобализации рынков.

2. Мясо, мясные продукты также не стоит употреблять больше одного раза в неделю.

3.Из мясных продуктов лучше — телячья печень.

4. Мангал- готовит мясные продукты на углях.

5.Доброкачественность мяса определяется по запаху и внешнему виду

4. Выбери нужное:

Question 1. Allowance is

  A)a method in which the product is fried until it forms a crust;

  B)method of cooking products in sauce or without it in the oven;

 C) method of cooking food in a small amount of liquid under a closed lid.

Question 2. What types of chopped mass is divided into?

A)  breadcrumbs    B) natural   C) natural with bread  D)ramekin

Question  3 . Shish Kebab is

A)  portioned semi-finished products   B) small-scale semi-finished products

Question  4. What kind of meat stopped eating in the X-XI centuries in Russia in the cities?

A)  beef   B) veal   C) mutton  D)  horsemeat   E) pork

Question  5.  What can be attributed to offal?

 A) kidneys, tenderloin, brisket, liver, tongue, brain;    B)tongue, tails, liver, kidneys, brains, legs;                C) tails, liver, kidneys, brains, brisket, peritoneum.

Question 6.  Defrosting meat

A)  in cold water at room temperature;  B)  in warm water at room temperature;

 C) in air at room temperature;

Question 7.   Partridge meat refers to

 A) games  B) poultry meat

Question 8.   What type of meat was banned by the Church?

A)  beef    B)horsemeat   C) pork   D) veal   E)mutton

Ответы на самостоятельную работу по теме «Мясо»

1.задание В 1066 году норманны и бретонцы под предводительством Вильгельма Завоевателя отошли от берегов современной Франции и завоевали Англию. Этот исторический момент положил начало проникновению сотен французских слов в английский язык. В течение следующих трехсот лет французский был языком английского королевского двора. Изысканная кухня всегда была привилегией знати в любой стране. Англия средних веков не была исключением. Использование родных английских слов было дурным тоном на кухне аристократов, а знание кухонной терминологии на французском языке давало больше преимуществ поварам (уважение к хозяевам, продвижение по службе и т. д.). Отсюда большое разнообразие слов, которые используются для наименования видов мяса в современном английском языке. Например, говядина-Говядина происходит от французского boeuf, что означает "бык" и "говядина". Свинина из той же истории: свинина с французской свининой (свиной и roarI

2 задание

  1. I  eat meat every day
  2. I donot  eat at restaurants
  3. I  hate lamb
  4. My favorite meat dish are chops and kebab.
  5. I am  eaten raw veal.
  6. I am not  allergic to meat food?

3 задание

1.Meat products and animal by-products also depend on the globalization of markets.

 2. Meat and meat products should also not be consumed more than once a week.

 3.From meat products better — veal liver.

4. A grill cooks meat products on the coals.

 5.The quality of meat is determined by its smell and appearance

4.задание

1.с

2.c

3.b

4.d

5.b

6.c

7.a

8.d


 

MEAT — мясо. Мясные продукты

MEAT — мясо. Мясные продукты

Ответы на самостоятельную работу по теме «Мясо» 1

Ответы на самостоятельную работу по теме «Мясо» 1
Материалы на данной страницы взяты из открытых истончиков либо размещены пользователем в соответствии с договором-офертой сайта. Вы можете сообщить о нарушении.
29.01.2020