MEAT — мясо. Мясные продукты.
баранина — lamb (лэмб) бекон —
bacon говядина — beef) индейка —
turkey колбаса — sausage (сосидж)колбасная
нарезка — sausage cutting (
курятина — chicken (чикен) ребрышки —
ribs () салями — salami
свинина — pork (по:к) сосиска —
sausage бифштекс — steak (стейк)
телятина — veal (ви:л) фарш —
minced meat цыпленок — chicken (чикен)
Переведите текст
In 1066, the Normans and Bretons, led by William the Conqueror, moved from the coast of present-day France and conquered England. This historic moment was the beginning of the penetration of hundreds of French words into the English language. For the next three hundred years, French was the language of the English Royal court. Sophisticated cuisine has always been a privilege of the nobility in any country. England of the middle ages was no exception. The use of native English words was bad form in the kitchen of aristocrats, and knowledge of kitchen terminology in French gave more advantages to cooks (respect for the owners, promotion, etc.). Hence the wide variety of words that are used to name types of meat in modern English. For example, beef-beef comes from the French boeuf, which means "bull" and "beef". Pork from the same story: pork from the French porc (pig and roarI
2/ Ответьте на вопросы:
3.Переведите на английский язык:
1. Мясные продукты и животные субпродукты также зависят от глобализации рынков.
2. Мясо, мясные продукты также не стоит употреблять больше одного раза в неделю.
3.Из мясных продуктов лучше — телячья печень.
4. Мангал- готовит мясные продукты на углях.
5.Доброкачественность мяса определяется по запаху и внешнему виду
4. Выбери нужное:
Question 1. Allowance is
A)a method in which the product is fried until it forms a crust;
B)method of cooking products in sauce or without it in the oven;
C) method of cooking food in a small amount of liquid under a closed lid.
Question 2. What types of chopped mass is divided into?
A) breadcrumbs B) natural C) natural with bread D)ramekin
Question 3 . Shish Kebab is
A) portioned semi-finished products B) small-scale semi-finished products
Question 4. What kind of meat stopped eating in the X-XI centuries in Russia in the cities?
A) beef B) veal C) mutton D) horsemeat E) pork
Question 5. What can be attributed to offal?
A) kidneys, tenderloin, brisket, liver, tongue, brain; B)tongue, tails, liver, kidneys, brains, legs; C) tails, liver, kidneys, brains, brisket, peritoneum.
Question 6. Defrosting meat
A) in cold water at room temperature; B) in warm water at room temperature;
C) in air at room temperature;
Question 7. Partridge meat refers to
A) games B) poultry meat
Question 8. What type of meat was banned by the Church?
A) beef B)horsemeat C) pork D) veal E)mutton
Ответы на самостоятельную работу по теме «Мясо»
1.задание В 1066 году норманны и бретонцы под предводительством Вильгельма Завоевателя отошли от берегов современной Франции и завоевали Англию. Этот исторический момент положил начало проникновению сотен французских слов в английский язык. В течение следующих трехсот лет французский был языком английского королевского двора. Изысканная кухня всегда была привилегией знати в любой стране. Англия средних веков не была исключением. Использование родных английских слов было дурным тоном на кухне аристократов, а знание кухонной терминологии на французском языке давало больше преимуществ поварам (уважение к хозяевам, продвижение по службе и т. д.). Отсюда большое разнообразие слов, которые используются для наименования видов мяса в современном английском языке. Например, говядина-Говядина происходит от французского boeuf, что означает "бык" и "говядина". Свинина из той же истории: свинина с французской свининой (свиной и roarI
2 задание
3 задание
1.Meat products and animal by-products also depend on the globalization of markets.
2. Meat and meat products should also not be consumed more than once a week.
3.From meat products better — veal liver.
4. A grill cooks meat products on the coals.
5.The quality of meat is determined by its smell and appearance
4.задание
1.с
2.c
3.b
4.d
5.b
6.c
7.a
8.d
© ООО «Знанио»
С вами с 2009 года.