Практическая работа по учебной дисциплине «Иностранный язык в профессиональной деятельности»
Оценка 4.8

Практическая работа по учебной дисциплине «Иностранный язык в профессиональной деятельности»

Оценка 4.8
docx
01.04.2021
Практическая работа по учебной дисциплине «Иностранный язык в профессиональной деятельности»
418 на 26 10.docx

Практическая работа по учебной дисциплине

«Иностранный язык в профессиональной деятельности»

Тема «Завтрак в ресторане»

Цель: отработка лексико-грамматических навыков.

Перечень оборудования для проведения работы:   письменные принадлежности, тетрадь, словарь, компьютер.

Задание 1: Прочитайте и переведите диалог на русский язык.

Breakfast at the restaurant

Waiter: Good morning! What would you like for breakfast?

Guest: Well, I’ll have some bread and butter or some buttered toast, eggs and bacon and cornflakes with milk.

Waiter: What would you like, tea or coffee?

Guest: In the morning I prefer a cup of strong coffee.

Waiter: How many lumps of sugar do you take in your coffee? Do you take milk with your coffee?

Guest: I usually take two lumps of sugar and have my coffee with milk.

Waiter: What else would you like to order?

Guest: You see, I didn’t want to take a substantial breakfast but today I’d like to taste your sandwiches with cheese. I see you have sandwiches with cheese on the menu. What kind of cheese is that?

Waiter: Any kind you like. We have soft piquant cheeses — Roquefort and Cheddar, mellow cheeses — Swiss and Cheshire, and soft cheeses — Edam, Camembert and Brie.

Задание 2: Прочтите и переведите диалог, затем сыграйте его по ролям, выбрав блюда на свой вкус.

1st Guest: Let’s call a waiter and make the orders.

Waiter: What can I do for you?

1st Guest: Breakfast for two, please.

Waiter: What would you like for breakfast? Today we’ve got a big choice of dishes.

1st Guest: Will you bring us something substantial to your taste?

Waiter: Here is the menu. Make your choice, please.

1st Guest: I’d rather have pancakes, bacon and eggs and a cup of coffee.

Waiter: How would you like your coffee?

1st Guest: Make it white, not very strong and put two lumps of sugar in it, please.

Waiter (to the second guest): What would you like for breakfast?

2nd Guest: I’d like fried eggs, meat pâté and toasts with marmalade. Then bring me a fruit salad and some fruit juice, please. Waiter: What juice would you like?

2nd Guest: Orange juice, please.

Waiter: Anything else?

2nd Guest: No, that’s all.

Waiter: Just a minute, it won’t take long.

(After the breakfast.)

1st Guest: How much do we pay?

Waiter: Here’s your bill, please.

1st Guest (paying for the breakfast): Here you are. Keep the change, please.

Waiter: Thank you, sir! Come again, please.

Vocabulary:

 meat pâté ['paetei] мясной паштет

 Roquefort ['rokfo:] сыр Рокфор

Cheddar [tfedo] сыр Чедер

piquant ['pi:kont] пикантный

mellow ['melou] спелый, зрелый

Swiss cheese [swis] швейцарский сыр

Edam [T:dæm] сорт голландского сыра Эдам

Cheshire [ tjefo] сорт твердого сыра

Camembert [kæmam'ba] сыр Камамбер

soft мягкий

Brie [bri:] сорт французского сыра Бри

Задание 3: Переведите на английский язык.

1. Что бы вы хотели на завтрак? Вот меню. Выбирайте, пожалуйста.

2. Вы уже сделали заказ или нет?

3. Что еще вы хотели бы заказать? У нас сегодня большой выбор блюд.

4. Что вы будете пить, чай или кофе?

5. Какой кофе вы хотите? Сколько кусочков сахара вы кладете в кофе?

6. Утром я предпочитаю чашку крепкого кофе с молоком или сливками.

7. Я не хотел завтракать плотно, но сегодня я хотел бы попробовать мясной паштет.

8. У нас сегодня есть яичница с беконом и тосты с мармеладом.

9. Принесите мне яичницу с беконом, мясной паштет и кукурузные хлопья с молоком.

Домашнее задание: Составьте меню завтрака

Форма предоставления отчета: устно или письменно в тетради


 

Практическая работа по учебной дисциплине «Иностранный язык в профессиональной деятельности»

Практическая работа по учебной дисциплине «Иностранный язык в профессиональной деятельности»

Edam [ T : d æ m ] сорт голландского сыра

Edam [ T : d æ m ] сорт голландского сыра
Материалы на данной страницы взяты из открытых истончиков либо размещены пользователем в соответствии с договором-офертой сайта. Вы можете сообщить о нарушении.
01.04.2021