Презентация к уроку английского языка "Русская кухня" (профессия "Повар, кондитер")

  • Презентации учебные
  • pptx
  • 17.03.2018
Публикация в СМИ для учителей

Публикация в СМИ для учителей

Бесплатное участие. Свидетельство СМИ сразу.
Мгновенные 10 документов в портфолио.

Интерактивная презентация к уроку содержит материал, направленный на повторение названия продуктов питания; самостоятельную работу с заполнением таблицы; систематизацию знаний о русской кухни (традиционные завтрак, обед, ужин, напитки, закуски и блюда); ссылку на интерактивное задание на платформе интернет-ресурса Learning Apps; домашнее задание.
Иконка файла материала Русская кухня.pptx
Cabbage soup and  porridge are our native  food. Щи да каша пища наша.
Traditional Russian cuisine 1.Traditional dishes. 2.Traditional drinks. 3.Recipes  of several traditional  Russian dishes. 4. What do eat Russian people   on breakfast, dinner and supper?
Name of  Translate on Russia • Meals –прием пищи • Meals  • Breakfast  • Breakfast ­завтрак • Dinner • Dinner­обед • Supper • Supper­ужин • First course • First course­первое • Second course • Second course­второе • Bread • Bread­хлеб • Beetroot • Beetroot­свекла • Fish  • Fish ­рыба • Eggs  • Eggs ­яйца • Appetizers • Soup   • Appetizers –закуски • Cereal  • Soup –суп • Cereal ­каша
Today is the 20th of April. Russian cuisine. Breakfast Dinner Supper Dishes Drink First: Second: Appetizers:
Answer the questions: • What are the usual meals in Russia? • What does the typical Russian breakfast include? • How many courses is a Russian dinner  comprised? • What are the popular appetizers in Russia? • What is there for the first and second courses? • What can you say about last course for dinner? • What can you say about typical Russian drinks?
Breakfast Dinner Supper Popular  dishes Drink pelmeni,  vinaigrette,  shchi , kasha,  blini. The evening  meal is much  lighter, with a  cup of black  or green tea at  the end. tea, fruit drinks  (compot, kissel,  mors) or even kvas  (made from cereals  and stale bread),  milk. milk, tea,  eggs, kasha  and  sandwiches. is comprised of three  courses. The real first  course is a soup:  borsch, shchi and  solyanka. Аppetisers:  mushrooms, salted  cucumbers and  tomatoes, pickled  cabbage, herring. For the second course  : meat or fish served  with garnish.
Breakfast
First dishes
Second dishes
Drink
Popular dishes
Popular appetizers
Match the names of the Russian dishes with  their descriptions. • https://learningapps.org/myapps.php
Окрошка с квасом   Как приготовить: средних  Ингредиенты:  2,5  литра  кваса  (но  не сладкого) 5  картофелин  4 яйца 2 средних огурца 300­400  колбасы  отварного мяса) 4­5  шт.  редиса,  зеленый  лук,  укроп,  соль,  сметану  –по  вкусу гр.  (ветчины,       Сварить яйца вкрутую. В это  же  время  отварить  картофель  в  мундире.  Пока  нарезать  овощи  и  другие  ингредиенты:  нарезать  кубиками  ветчину  и  огурцы,  покрошить  зеленый  лук  укроп.  Очистить  картофель и яйца, нарезать их  кубиками.  все  ингредиенты  кастрюле.  Посолить по вкусу и добавить  квас.  Окрошка  готова  к  подаче! Смешать  и  в
Traditional Russian cuisine “What have you learnt at our  lesson?”  “Was the lesson interesting?”
Thank you for your work.  Good bye!