Интерактивная презентация к уроку содержит материал, направленный на повторение названия продуктов питания; самостоятельную работу с заполнением таблицы; систематизацию знаний о русской кухни (традиционные завтрак, обед, ужин, напитки, закуски и блюда); ссылку на интерактивное задание на платформе интернет-ресурса Learning Apps; домашнее задание.
Cabbage soup and
porridge are our native
food.
Щи да каша пища наша.
Traditional Russian cuisine
1.Traditional dishes.
2.Traditional drinks.
3.Recipes of several traditional
Russian dishes.
4. What do eat Russian people
on breakfast, dinner and supper?
Name of
Translate on Russia
• Meals –прием пищи
• Meals
• Breakfast
• Breakfast завтрак
• Dinner
• Dinnerобед
• Supper
• Supperужин
• First course
• First courseпервое
• Second course
• Second courseвторое
• Bread
• Breadхлеб
• Beetroot
• Beetrootсвекла
• Fish
• Fish рыба
• Eggs
• Eggs яйца
• Appetizers
• Soup
• Appetizers –закуски
• Cereal
• Soup –суп
• Cereal каша
Today is the 20th of April.
Russian cuisine.
Breakfast
Dinner
Supper
Dishes
Drink
First:
Second:
Appetizers:
Answer the questions:
• What are the usual meals in Russia?
• What does the typical Russian breakfast include?
• How many courses is a Russian dinner
comprised?
• What are the popular appetizers in Russia?
• What is there for the first and second courses?
• What can you say about last course for dinner?
• What can you say about typical Russian drinks?
Breakfast
Dinner
Supper
Popular
dishes
Drink
pelmeni,
vinaigrette,
shchi , kasha,
blini.
The evening
meal is much
lighter, with a
cup of black
or green tea at
the end.
tea, fruit drinks
(compot, kissel,
mors) or even kvas
(made from cereals
and stale bread),
milk.
milk, tea,
eggs, kasha
and
sandwiches.
is comprised of three
courses. The real first
course is a soup:
borsch, shchi and
solyanka.
Аppetisers:
mushrooms, salted
cucumbers and
tomatoes, pickled
cabbage, herring.
For the second course
: meat or fish served
with garnish.
Match the names of the Russian dishes with
their descriptions.
• https://learningapps.org/myapps.php
Окрошка с квасом
Как приготовить:
средних
Ингредиенты:
2,5 литра кваса (но
не сладкого)
5
картофелин
4 яйца
2 средних огурца
300400
колбасы
отварного мяса)
45 шт.
редиса,
зеленый лук, укроп,
соль, сметану –по
вкусу
гр.
(ветчины,
Сварить яйца вкрутую. В это
же время отварить картофель
в мундире. Пока нарезать
овощи и другие ингредиенты:
нарезать кубиками ветчину и
огурцы, покрошить зеленый
лук
укроп. Очистить
картофель и яйца, нарезать их
кубиками.
все
ингредиенты
кастрюле.
Посолить по вкусу и добавить
квас. Окрошка
готова к
подаче!
Смешать
и
в
Traditional Russian cuisine
“What have you learnt at our
lesson?”
“Was the lesson interesting?”
Thank you for your work.
Good bye!