Презентация предназначена для использования на уроках английского языка в 7 классе общеобразовательной школы. В презентации дается название и описание национальных марийских блюд, их отличительных особенностей в прошлом и в наши дни. презентация поможет понять колорит и достоинства марийской национальной кухни.
Mari food.ppt
Mari food
The basis of the Mari national cuisine are the
gifts of woods, fields, rivers and lakes - the
fish, game, mushrooms, herbs and berries.
Potatoes in Mari is considered to be “the
second bread".
Dairy products are used widely. A lot of
delicious dishes are prepared from them.
In large quantities are consumed oatmeal,
various cereals.
A typical feature of the most dishes of Mari
people is their sour or salty taste, Mari people
use honey. Spices and seasonings in the
kitchen of Mari are used very often
Naturally, any cuisine
changes with time. Mari
cuisine – isn’t the exception.
Nowadays, Mari people
prepare not only Mari food.
Today Mari families like and
they prefer Russian beetroot
soup, Italian pasta and many
other dishes.
The main food of Mari
people is - a variety of
soups, dumplings with
cottage cheese or
meat, boiled sausage,
three-layer pancake ,
cheesecakes ...
Popular drinks:
beetroot drink and
honey drinks.
I like Mari national
cuisine!
Материалы на данной страницы взяты из открытых источников либо размещены пользователем в соответствии с
договором-офертой сайта. Вы можете
сообщить о нарушении.
Продолжая использовать наш сайт, вы соглашаетесь с политикой использования Cookies. Это файлы в браузере, которые помогают нам сделать ваш опыт взаимодействия с сайтом удобнее.