Тест 11 сынып
Оценка 4.9

Тест 11 сынып

Оценка 4.9
Документация
doc
химия
11 кл
08.06.2018
Тест 11 сынып
Химиядан ҰБТ дайындықХимиядан ҰБТ дайындықХимиядан ҰБТ дайындықХимиядан ҰБТ дайындықХимиядан ҰБТ дайындықХимиядан ҰБТ дайындықХимиядан ҰБТ дайындықХимиядан ҰБТ дайындықХимиядан ҰБТ дайындықХимиядан ҰБТ дайындықХимиядан ҰБТ дайындықХимиядан ҰБТ дайындықХимиядан ҰБТ дайындықХимиядан ҰБТ дайындықХимиядан ҰБТ дайындықХимиядан ҰБТ дайындықХимиядан ҰБТ дайындықХимиядан ҰБТ дайындықХимиядан ҰБТ дайындықХимиядан ҰБТ дайындықХимиядан ҰБТ дайындықХимиядан ҰБТ дайындықХимиядан ҰБТ дайындықХимиядан ҰБТ дайындық
12_02 Химия_каз..doc
12_02_ химия _каз $$$001 Фосфордың салыстырмалы  атомдық массасы A) 23 B) 24 C) 27 D) 31 E) 32 {Правильный ответ}= D {Cложность}=А {Учебник}= химия,9,Н.Нурахметов и др.,2005 ж. {Класс}=9 {Четверть}=2 $$$002 Фосфордың электронды конфигурациясы A) 1s22s22p63s23p1 B) 1s22s22p63s23p2 C)  1s22s22p63s23p3 D)  1s22s22p63s23p4 E) 1s22s22p63s23p5 {Правильный ответ}= C {Cложность}=А {Учебник}= химия,9,Н.Нурахметов и др.,2005 ж. {Класс}=9 {Четверть}=2 $$$003 Фосфордың табиғаттағы қоры .............. түрінде болады A) CaSiO3 B) 3Ca3(PO4)2 * CaF2 C)  Ba3(PO4)2 D)  H3PO4 E) Ca3P2 {Правильный ответ}= B {Cложность}=А {Учебник}= химия,9,Н.Нурахметов и др.,2005 ж. {Класс}=9 {Четверть}=2 $$$004 Фосформен әрекеттесетін заттар A) KCl, H2, BaO B) NaCl, Al, Li2O C)  O2, S, Ca, Cl2 D)  MgO, N2O5, Cl2O7 E) CO2, Na2O, MgCO3 {Правильный ответ}= C {Cложность}=А {Учебник}= химия,9,Н.Нурахметов и др.,2005 ж. {Класс}=9 {Четверть}=2 $$$005 Фосфордың болуы мүмкін тотығу дәрежелері A) – 2, + 4 B) – 3, + 5 C)  – 1, + 7 D)  + 2, + 4 E) + 3, + 6 {Правильный ответ}= B {Cложность}=А {Учебник}= химия,9,Н.Нурахметов и др.,2005 ж. {Класс}=9 {Четверть}=2 $$$006 Фосфиннің формуласы: A) PH3 B) NH3 C)  AsH3 D)  PCl3 E) P2O5 {Правильный ответ}= A {Cложность}=А {Учебник}= химия,9,Н.Нурахметов и др.,2005 ж. {Класс}=9 {Четверть}=2 $$$007 Натрий дигидрофосфаты формуласы: A) Na3PO4 B) Na2HPO4 C)  NaH2PO4 D)  NaHCO3 E) NaNO3 {Правильный ответ}= C {Cложность}=А {Учебник}= химия,9,Н.Нурахметов и др.,2005 ж. {Класс}=9 {Четверть}=2 $$$008 Фосфор (V) оксидімен  әрекеттесетін заттар қатары: A) NaOH, H2O, BaO B) CO2, Cl2O7, Al(OH)3 C)  SO3, N2O5, HCl D)  Ag, Cu(OH)2, H3BO3 E) Cu, Fe(OH)3, H2CO3 {Правильный ответ}= A {Cложность}=A {Учебник}= химия,9,Н.Нурахметов и др.,2005 ж. {Класс}=9 {Четверть}=2 $$$009 Калий фосфатының 4,8*1022 молекуласының зат мөлшері (моль) A) 0,02 B) 0,08 C)  0,05 D)  0,1 E) 0,3 {Правильный ответ}= В {Cложность}= В {Учебник}= химия,9,Н.Нурахметов и др.,2005 ж. {Класс}=9 {Четверть}=2 $$$010 2,5 моль натрий фосфатының массасы (г) A) 400 B) 415 C) 420 D) 410 E) 430 {Правильный ответ}= D {Cложность}= В {Учебник}= химия,9,Н.Нурахметов и др.,2005 ж. {Класс}=9 {Четверть}=2 $$$011 0,49 кг фосфор қышқылының молекула саны: A) 5,4*1021 B) 4,2*1021 C)  3,6*1022 D)  2,5*1023 E) 3,0*1024 {Правильный ответ}= E {Cложность}= В {Учебник}= химия,8,Н.Нурахметов и др.,2005 ж. {Класс}=8 {Четверть}=2 $$$012 Фосфор (V) окидінің 9,03∙1022 молекуласының массасы (г) A) 21,3 B) 19,3 C) 21,3 D) 23,3 E) 29,3 {Правильный ответ}= A {Cложность}= B {Учебник}= химия,8,Н.Нурахметов и др.,2005 ж. {Класс}=8 {Четверть}=2 $$$013 PCl5 0,77 моліндегі молекула саны: A) 1,5∙1022 B) 2,3∙1023 C) 3,4∙1022 D) 4,6∙1023 E) 5,2∙1021 {Правильный ответ}= D {Cложность}= B {Учебник}= химия,8,Н.Нурахметов и др.,2005 ж. {Класс}=8 {Четверть}=2 $$$014 Сутегі бойынша тығыздығы 62­ге тең ақ фосфор молекуласындағы фосфор  атом саны: A) 1 B) 2 C) 3 D) 4 E) 5 {Правильный ответ}= D {Cложность}= В {Учебник}= химия,9,Н.Нурахметов и др.,2005 ж. {Класс}=9 {Четверть}=2 $$$015 Кальций фосфатындағы фосфордың массалық үлесі (%) A) 11 B) 20 C) 31 D) 43 E) 54 {Правильный ответ}= B {Cложность}= В {Учебник}= химия,9,Н.Нурахметов и др.,2005 ж. {Класс}=9 {Четверть}=2 $$$016 155 г фосфориттен алынатын фосфордың массасы (г) A) 12 B) 23 C) 31 D) 45 E) 54 {Правильный ответ}= C {Cложность}= В {Учебник}= химия,9,Н.Нурахметов и др.,2005 ж. {Класс}=9 {Четверть}=2 $$$017 18,6г фосформен әрекеттесетін калий хлоратының массасы (г) A) 34,16 B) 46,52 C) 55,61 D) 61,25 E) 73,47 {Правильный ответ}= D  {Cложность}= В {Учебник}= химия,9,Н.Нурахметов и др.,2005 ж. {Класс}=9 {Четверть}=2 $$$018 49г фосфор қышқылын алу үшін қажет фосфор (V) оксидінің массасы (г) және зат мөлшері (моль) A) 14,8 және 0,15 B) 35, 5 және 0,25 C) 32,8 және 0,35 D) 48,2 және 0,45 E) 54,3 және 0,55 {Правильный ответ}= B {Cложность}= C {Учебник}= химия,9,Н.Нурахметов и др.,2005 ж. {Класс}=9 {Четверть}=2 $$$019 Күміс нитраты натрий фосфатымен әрекеттескенде 41,9г күміс фосфаты  түзілген. Реакцияға түскен натрий фосфатының массасы (г) және зат мөлшері  (моль) A) 11,2 және 0,2 B) 21,6 және 0,3 C) 16,4 және 0,1 D)  36,2 және 0,2 E) 46,1 және 0,1 {Правильный ответ}= C  {Cложность}= С {Учебник}= химия,9,Н.Нурахметов и др.,2005 ж. {Класс}=9 {Четверть}=2 $$$020 51,3г барий гидроксиді 19,6 г фосфор қышқылымен әрекеттескенде түзілген  тұнбаның массасы (г) A) 52,6 B) 60,1 C)  72,5 D)  84,6 E) 96,1 {Правильный ответ}= B {Cложность}= С {Учебник}= химия,9,Н.Нурахметов и др.,2005 ж. {Класс}=9 {Четверть}=2 $$$021 196г фосфор қышқылы кальций гидроксидімен әрекеттескенде түзілген  кальций дигидрофосфатының массасы (г) A) 120 B) 234 C)  340 D)  420 E) 550 {Правильный ответ}= B {Cложность}= С {Учебник}= химия,9,Н.Нурахметов и др.,2005 ж. {Класс}=9 {Четверть}=2 $$$022 Фосфордың (V) оксиді 15,3г барий оксидімен әрекеттескенде түзілген барий  фосфатының массасы (г) A) 35,3 B) 44,3 C) 51,3 D) 20,3 E) 75,3 {Правильный ответ}= D  {Cложность}= С {Учебник}= Химия, 9. Рудзитис {Класс}=9 {Четверть}=2 $$$023 6 моль натрий гидроксидімен әрекеттесетін фосфор (V) оксидінің массасы (г) A) 121 B) 134 C) 142 D) 163 E) 175 {Правильный ответ}= C {Cложность}= B {Учебник}= Химия, 9. Рудзитис {Класс}=9 {Четверть}=2 $$$024 Кальций гидрофосфатының формуласы: A) Ca3(PO4)2 B) CaHPO4 C)  Ca(H2PO4)2 D)  CaSO4 E) CaCO3 {Правильный ответ}= B {Cложность}= A {Учебник}= химия,9,Н.Нурахметов и др.,2005 ж. {Класс}=9 {Четверть}=2 $$$025 Концентрлі күкірт қышқылы және мыспен әсер  еткенде қоңыр газ бөлінді.  Сілті ерітіндісін қосқанда аммиактың иісі сезілді. Бұл тыңайтқыш A) Аммофос B) Карбомид C) Аммиак селитрасы D) Калий селитрасы E) Сильвинит {Правильный ответ}= C {Cложность}=А {Учебник}= химия,9,Н.Нурахметов и др.,2005 ж. {Класс}=9 {Четверть}=2 $$$026 Күміс нитратының ерітіндісін қосқанда ақ тұнба түзетін, сілтімен  әрекеттеспейтін қызғылт кристалды тыңайтқыш A) Сильвинит B) Аммоний сульфаты C) Селитра D) Суперфосфат E) Аммоний хлориді {Правильный ответ}= A {Cложность}=А {учебник}= химия,9,Н. Нурахметов и др., 2005ж. {Класс}=9 {Четверть}=2 $$$027 Сильвинит формуласы A) KNO3 B) (NH4)2SO4 C) Ca3(PO4)2 D) Ca(H2PO4)2 E) KCl . NaCl {Правильный ответ}=Е {Cложность}=А {учебник}= химия,9,Н. Нурахметов и др., 2005ж. {Класс}=9 {Четверть}=2 $$$028 Фосфат­ ионды сапалық анықтау үшін қолданылатын реактив A) AgNO3 B) H2SO4 C) HNO3 D) CCl E) Na2CO3 {Правильный ответ}= A {Cложность}= A {учебник}= химия,9,Н. Нурахметов и др., 2005ж. {Класс}=9 {Четверть}=2 $$$029 Натрий селитрасындағы азоттың массалық үлесі (%) A) 8,5 B) 16,4 C) 25,2 D) 30,1 E) 35,3 {Правильный ответ}= B {Cложность}= В {учебник}= химия,9,Н. Нурахметов и др., 2005ж. {Класс}=9 {Четверть}=2 $$$030 Құрамында 58% кальций фосфаты бар 50 кг сүйектегі фосфордың массасы  (кг) A) 4,5 B) 5,8 C) 6,4 D) 7,3 E) 8,5 {Правильный ответ}= B {Cложность}= С {учебник}= химия,9,Н. Нурахметов и др., 2005ж. {Класс}=9 {Четверть}=3 $$$031 Азоттың массалық үлесі ең көп тынайтқыш A) KNO3 B) NaNO3 C) NH4NO3 D) (NH4)2SO4 E) NH4Cl {Правильный ответ}= C {Cложность}= В {учебник}= химия,9,Н. Нурахметов и др., 2005ж. {Класс}=9 {Четверть}=3 $$$032 10т фосфор қышқылы аммиакпен өзара әрекеттескенде түзілген  диаммофостың ((NH4)2 HPO4) массасы  A) 11,52 B) 12,35 C) 13,46 D) 15,71 E) 18,92 {Правильный ответ}= C {Cложность}= B {учебник}= химия,9,Н. Нурахметов и др., 2005ж. {Класс}=9 {Четверть}=2 $$$033 Преципитат кальций тұзының дигидраты болып табылады. Сусыз тұздың  құрамы: Ca­29,46%; H­0,74%; P­22,76 %; O­47,04%. Осы тұздың формуласы A) Ca3(PO4)2 B) Ca(H2PO4) C) CaSO4 D) CaHPO4 E) CaCO3 {Правильный ответ}= B {Cложность}= С {учебник}= химия,9,Н. Нурахметов и др., 2005ж. {Класс}=9 {Четверть}=2 $$$034 Нәтижесінде 1кг аммоний селитрасы түзілетін болса, кальций селитрасымен  әрекеттескен аммоний карбонатының массасы (кг) A) 1, 6 B) 3, 6 C) 5, 6 D) 0,6 E) 8, 6 {Правильный ответ}= D {Cложность}= С {учебник}= химия,9,Н. Нурахметов и др., 2005ж. {Класс}=9 {Четверть}=2 $$$035 Нәтижесінде 500кг аммоний карбонаты түзілетін болса, көмірқышқылымен  әрекеттескен аммиактың массасы (кг) A) 117 B) 177 C) 127 D) 137 E) 157 {Правильный ответ}= B {Cложность}= B {учебник}= химия,9,Н. Нурахметов и др., 2005ж. {Класс}=9 {Четверть}=2 $$$036 5т тұз қышқылы аммиакпен өзара әрекеттескенде түзілген аммоний  хлоридінің массасы (т) A) 2,3 B) 4,3 C) 6,3 D) 7,3 E) 9,3 {Правильный ответ}= B {Cложность}= В {учебник}= химия,9,Н. Нурахметов и др., 2005ж. {Класс}=9 {Четверть}=2 $$$037 5 моль сильвиниттің (KCl . NaCl ) массасы (г) A) 395 B) 485 C) 545 D) 665 E) 725 {Правильный ответ}= D {Cложность}= В {учебник}= химия,9,И. Нугыманов и др., 2005ж. {Класс}=9 {Четверть}=2 $$$038 230г аммофостың NH4H2PO4 зат мөлшері (моль) A) 1 B) 2 C) 3 D) 4 E) 5 {Правильный ответ}= B {Cложность}= В {учебник}= химия,9,И. Нугыманов и др., 2005ж. {Класс}=9 {Четверть}=2 $$$039 20 моль аммиак силитрасының молекула саны A) 1,2. 1025 B) 2,4. 1024 C) 4,8. 1023 D) 1,2. 1022 E) 2,4. 1021 {Правильный ответ}= A {Cложность}= В {учебник}= химия,9,И. Нугыманов и др., 2005ж. {Класс}=9 {Четверть}=2 $$$040 Кальций дигидрофосфатындағы барлық элементтердің массалық үлесі (%) A) 23,5(Ca); 1,4 (H); 7,2(P); 67,9(O) B) 4,7(Ca); 2,4(H); 4,2(P); 88,7(O) C) 12,1(Ca); 11,3(H); 71,3(P); 5,3(O) D) 17,1(Ca); 1,7(H); 26,5(P); 54,7(O) E) 57,5(Ca); 5,4(H); 36,2(P); 0,9(O) {Правильный ответ}= D {Cложность}= В {учебник}= химия,9,Н. Нурахметов и др., 2005ж. {Класс}=9 {Четверть}=2 $$$041 Кальций фосфаттың 8,7. 1023 молекуласының зат мөлшері (моль) A) 1,25 B) 1,32 C) 1,45 D) 1,63 E) 1,84 {Правильный ответ}= C {Cложность}= В {учебник}= химия,9,Н. Нурахметов и др., 2005ж. {Класс}=9 {Четверть}=2 $$$042 Диаммофоста ((NH4)2HPO4  ) азоттың массалық үлесі (%) A) 12,5 B) 15,9 C) 17,1 D) 18,2 E) 21,2 {Правильный ответ}= E {Cложность}= С {учебник}= химия,9,И. Нугыманов и др., 2005ж. {Класс}=9 {Четверть}=2 $$$043 Аммофос  (NH4)2HPO4  құрамында  61,7 % P2O5  бар, 2,5 кг аммофос  құрамындағы фосфор (V) оксидініз массасы (г) A) 1,5 B) 2,1 C) 3,4 D) 4,6 E) 5,8 {Правильный ответ}= A {Cложность}= B {учебник}= химия,9,И. Нугыманов и др., 2005ж. {Класс}=9 {Четверть}=2

Тест 11 сынып

Тест 11 сынып

Тест 11 сынып

Тест 11 сынып

Тест 11 сынып

Тест 11 сынып

Тест 11 сынып

Тест 11 сынып

Тест 11 сынып

Тест 11 сынып

Тест 11 сынып

Тест 11 сынып

Тест 11 сынып

Тест 11 сынып

Тест 11 сынып

Тест 11 сынып

Тест 11 сынып

Тест 11 сынып

Тест 11 сынып

Тест 11 сынып

Тест 11 сынып

Тест 11 сынып

Тест 11 сынып

Тест 11 сынып

Тест 11 сынып

Тест 11 сынып
Скачать файл