Подготовка к олимпиаде 7-8 класс. Грамматика-лексика
Оценка 4.8

Подготовка к олимпиаде 7-8 класс. Грамматика-лексика

Оценка 4.8
doc
19.11.2021
Подготовка к олимпиаде 7-8 класс. Грамматика-лексика
Use of English-7-8.doc

 

USE OF ENGLISH

Time: 15 minutes

Task 1

Read the text below and choose the correct word (a, b, c or d) for each space 1-10.

Football or soccer, which is so popular all over the world, dates back to the Middle Ages. At that 1______ it was very different from the game we play today. Any number of players could 2________ part and the matches usually developed into a free-for-all. In its modern 3_________, football is less than two hundred years old. In 1848, the first rules to govern the game were drawn 4________ at Cambridge University. The number of players was 5________ to 11 per side, which made things much more 6______ than before. Later in 1863, the Football Association was 7_______ up to help promote the game in Britain. The game is played on a grass or artificial 8_________ with a goal net at each end. The 9______ is to move the ball around the field, 10________ the feet or head, until a player is in a position to put the ball into the net and score a goal.

1.

a) season    

b) time     

c) term         

d) stage     

2.

a) play        

b) make     

c) take         

d) do

3.

a) form       

b) shape     

c) fashion   

d) pattern

4.

a) out          

b) away      

c) up            

d) in

5.

a) limited    

b) checked    

c) counted     

d) defined

6.

a) tidy 

b) neat         

c) arranged     

d) orderly

7.

a) put           

b) set            

c) born            

d) called

8.

a) court        

b) pitch     

c) course      

d) track

9.

a) object    

b) reason  

c) focus       

d) purpose

10.

a) by           

b) to           

c) of             

d) with

Task 2

For questions 1- 15 fill in the gaps with the words from the box.

another           as                belt                   cold               east                      farthest                               from         go              last             looks              moons             night            stars                   takes            west

When you look at the sky at 1_________ you can see millions of stars, which are known as the Milky Way. Our Sun is one of the 100 billion 2_________ in our galaxy. More than a million Earth-sized planets could fit into the Sun.

The Earth and the other planets in our solar system orbit the Sun and get light and heat from it. It 3_________ eight minutes for light to travel from the Sun to Earth, and more than four years to reach the next star, Alpha Centuria.

Each planet moves on its own orbit around the Sun. It takes the Earth one year to 4________ around the Sun.

Mercury is the closest planet to the Sun. Venus spins the opposite way to the Earth, so the Sun rises in the 5________ and sets in the 6__________. The next planet is ours. It's the only planet that we know has life - maybe there is life on 7__________ planet but we don't know yet. Mars is like a bright red star. Jupiter is the biggest planet in our solar system and has fifteen more 8_________ than the Earth. To reach it 9___________ the Earth you have to go through the asteroid 10_________ that lies between Mars and Jupiter. Saturn 11__________ beautiful with its coloured rings, but it is very 12_________ and has lots of strong storms. The 13__________ two planets are Uranus and Neptune. 14_________ for Pluto, now it is called a dwarf planet. It is the 15________. They are all part of our solar system.

 

 

TRANSFER YOUR ANSWERS TO THE ANSWER SHEET!

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

КЛЮЧИ

USE OF ENGLISH

Task 1

1

B

2

C

3

A

4

C

5

A

6

D

7

B

8

B

9

D

10

D

 

 

Task 2

1

night

2

stars

3

takes

4

go

5

west

6

east

7

another

8

moons

9

from

10

belt

11

looks

12

cold

13

last

14

as

15

farthest

 


USE OF ENGLISH Time : 15 minutes

USE OF ENGLISH Time : 15 minutes

When you look at the sky at 1 _________ you can see millions of stars, which are known as the

When you look at the sky at 1 _________ you can see millions of stars, which are known as the

КЛЮЧИ USE OF ENGLISH Task 1 1

КЛЮЧИ USE OF ENGLISH Task 1 1
Скачать файл