Открытый урок по английскому языку по теме "Кухни народов мира" (8 класс, английский язык)
Оценка 4.7

Открытый урок по английскому языку по теме "Кухни народов мира" (8 класс, английский язык)

Оценка 4.7
Разработки уроков
ppt
английский язык
8 кл
10.01.2017
Открытый урок по английскому языку  по теме "Кухни народов мира" (8 класс, английский язык)
презентация.ppt

Открытый урок по английскому языку в 8 классе

Открытый урок по английскому языку в 8 классе

Открытый урок по английскому языку в 8 классе МОУ «Гимназия» г.Гая Оренбургской области

Учитель английского языка высшей квалификационной категории
Богомолова Татьяна Анатольевна.

Богомолова Татьяна Анатольевна

Богомолова Татьяна Анатольевна

Богомолова Татьяна Анатольевна Муниципальное образовательное учреждение "Гимназия" г. Гая Оренбургской области

2

Тема урока: «Кухни народов мира» «The Master Cook club».

Цели урока:
развитие познавательной и коммуникативной компетенции учащихся;
формирование навыков работы с компьютером и ресурсами сети Интернет;
знакомство с материалами на различных сайтах.

Задачи урока:
научить учащихся находить нужную информацию в сети Интернет;
формировать навыки и умения чтения, используя материалы сети;
совершенствовать умения монологического и диалогического высказывания.

Богомолова Татьяна Анатольевна

Богомолова Татьяна Анатольевна

Богомолова Татьяна Анатольевна Муниципальное образовательное учреждение "Гимназия" г. Гая Оренбургской области

3

The traditional British dishes.

Ploughman’s lunch

Jam & cream scones

Scottish Shepherd's Pie

Roast beef and yorkshire puddings

English steak&kidney pie

Cock a Leekie

Fish and chips

http:/ mega.km.ru/

Богомолова Татьяна Анатольевна

Богомолова Татьяна Анатольевна

Богомолова Татьяна Анатольевна Муниципальное образовательное учреждение "Гимназия" г. Гая Оренбургской области

4

The traditional British dishes. (Презентация ученицы 8 класса Князьковой Анны).

Богомолова Татьяна Анатольевна

Богомолова Татьяна Анатольевна

Богомолова Татьяна Анатольевна Муниципальное образовательное учреждение "Гимназия" г. Гая Оренбургской области

5

Презентация учеников 8 класса МОУ «Гимназия» г. Гая Оренбургской области Каширина Дмитрия и Глушкова Глеба.

Богомолова Татьяна Анатольевна

Богомолова Татьяна Анатольевна

Богомолова Татьяна Анатольевна Муниципальное образовательное учреждение "Гимназия" г. Гая Оренбургской области

6

Spanish regional cuisine

Catalonia
Galicia
Basque Country
The Spanish Extremadura
Madrid-center
Castile
Kitchen of Andalusia

Богомолова Татьяна Анатольевна

Богомолова Татьяна Анатольевна

Богомолова Татьяна Анатольевна Муниципальное образовательное учреждение "Гимназия" г. Гая Оренбургской области

7

Catalonia

Catalonia is located to the north-east country on the border with France. It is here that give acute-pepper sauce romesco, traditional goulash delicious seafood with saffron, tomatoes and potatoes, which are often pouring the top alioli ( "ali" means "garlic" and "oli-virgin olive oil). As in many other parts of Spain, Catalan cuisine actively used chorizo (chorizo), spice smoked sausage, and fresh sausages botifarra members of the traditional and Pulses goulash, are also popular.

Богомолова Татьяна Анатольевна

Богомолова Татьяна Анатольевна

Богомолова Татьяна Анатольевна Муниципальное образовательное учреждение "Гимназия" г. Гая Оренбургской области

8

Galicia

Galicia is located in the northwest, from the Atlantic coast. This center of the fishing industry, hence providing the best seafood, especially sea scallops, known as the "symbol of Santiago." In the city of Santiago de Compostela is the Tomb of the apostle Santiago, and it is happening here traditional Spanish almond cake, which is always decorate a sword in memory of the saint.

Богомолова Татьяна Анатольевна

Богомолова Татьяна Анатольевна

Богомолова Татьяна Анатольевна Муниципальное образовательное учреждение "Гимназия" г. Гая Оренбургской области

9

Basque Country

Basque Country is famous for its artful cooking and the best Spanish cooks. Since the region borders with France in the north and is located at the foot Periney, he borrowed similar to the French "high" cuisine. This area is also famous for its seafood. As Tapas here often to be found gambas pil pil (fried shrimp in olive oil) and champerniogne pil pil (mushrooms, fried with garlic), they submitted to the low round of ceramic tarelochkah. Also popular piperada-red, omelet with a red pepper, tomatoes and garlic. San Sebastian in the Bay of Biscay is a popular fishing port from which occurs traditional salt cod (balacao).

Богомолова Татьяна Анатольевна

Богомолова Татьяна Анатольевна

Богомолова Татьяна Анатольевна Муниципальное образовательное учреждение "Гимназия" г. Гая Оренбургской области

10

Castile

Castile, and the old and the new, simple home of many Spanish dishes in many dishes is Turkish Peas (NUT) and beans, chorizo and pisto (paste of garlic, herbs and olive oil). Traditional potato tortili (tortilla) also hails from this area. In the kitchen kastilskoy particularly noticeable Arab influence.

Богомолова Татьяна Анатольевна

Богомолова Татьяна Анатольевна

Богомолова Татьяна Анатольевна Муниципальное образовательное учреждение "Гимназия" г. Гая Оренбургской области

11

Kitchen of Andalusia

In the kitchen of Andalusia had a large influence Moroccan culture. Moors introduced Andalusia with the citrus, almonds and rice for paeli. Cold soup gaspacho born precisely in Andalusia. Today his train of tomato, olive oil, apple vinegar and garlic. But before it appeared in Europe tomatoes, prepared with a white gazpacho grapes and almonds, peretertymi together with the help of the Mauritanian mortar and pestle. Of Andalusia also happens classic salad of oranges and remojon (salted cod), escabeche (marinated fish) and many zakuski-tapas.

Богомолова Татьяна Анатольевна

Богомолова Татьяна Анатольевна

Богомолова Татьяна Анатольевна Муниципальное образовательное учреждение "Гимназия" г. Гая Оренбургской области

12

How should you set the table.

You can see a small bread knife on the outside right, then a spoon; next to this is a fish knife, then a large table knife for meat or poultry, and last of all a dessert spoon.
On the left would be a small fork for salads, next to this is a fish fork, then a large fork for meat or poultry and finally a dessert fork.

Four glasses will normally be arranged at the top right-hand corner of each place setting.
These are used in the opposite order to the cutlery.
Working from inside out, you will find first a cherry glass (it served with the soup); next comes a small wine glass for white wine, then a large glass for red wine and finally a champagne flute (champagne accompanies the dessert).
A large goblet for water may be placed behind these glasses.    

http://mega.km/ru/eticet

Богомолова Татьяна Анатольевна

Богомолова Татьяна Анатольевна

Богомолова Татьяна Анатольевна Муниципальное образовательное учреждение "Гимназия" г. Гая Оренбургской области

13

The table manners.

Guests of honour are seated to the right of the host or hostess

It is considered to be polite to seat and serve women and older people.

It is considered polite to compliment the host at a dinner table.

It is impolite to speak with the person’s mouth full or point with his knife.

Eat everything that’s on the plate.

It is considered impolite to pour himself or herself a drink.

It is considered impolite to ask for things that are not on the table, though it is acceptable to ask for a glass of water.

http://mega.km/ru/eticet

Богомолова Татьяна Анатольевна

Богомолова Татьяна Анатольевна

Богомолова Татьяна Анатольевна Муниципальное образовательное учреждение "Гимназия" г. Гая Оренбургской области

14

The Christmas Cake.

Ingredients:
4oz ( 110g) glace cherries
2oz (55g) whole almonds
12oz (340g) best quality sultanas
12oz (340g) best quality currants
80z (225g) best quality raisins
4oz (110g) muscatel raisins, stoned
2oz (55g) ground almonds
grated rind of 1 lemon
grated rind of 1 orange
4oz (110g) homemade candied peel
2 1/2fl.oz (35ml) Irish whiskey
8 oz (225g) butter
80z (225g) pale, soft brown sugar
6 eggs, free-range if possible
1 teaspoon mixed spice
10oz (285g) flour
1 large or 2 small Bramley
Seeding apples, grated

http://www.hello-online.ru/index.php.

Богомолова Татьяна Анатольевна

Богомолова Татьяна Анатольевна

Богомолова Татьяна Анатольевна Муниципальное образовательное учреждение "Гимназия" г. Гая Оренбургской области

15

Ресурсы сети Интернет.

http://mega.km.ru/
http://www.hello-online.ru/index.php
http://www.kuharka.ru/
http://mega.km.ru/eticet
http://www.gurman66.ru/kitchens/kitchen 6
http://virtlab.ioso.ru

Материалы на данной страницы взяты из открытых истончиков либо размещены пользователем в соответствии с договором-офертой сайта. Вы можете сообщить о нарушении.
10.01.2017